Karikartta

Teksti Peter Rapp

Vesijako-järven karimerkit

Vesijako-järven suojeluyhdistyksen yksi aktiviteetti on ollut merkitä järvemme lukuisia kareja. Pyrimme merkitsemään ainakin pahimmat karit, joita ei näy, mutta veneen potkuri niihin kuitenkin osuu. Yhdistyksen jäseniltä on tullut toiveita karimerkki-kartasta. Nyt toive on toteutettu ja merkatut karit näkyvät alla olevassa kartassa.

Usein ajatellaan, että pysymällä keskellä järveä olisi turvassa kareilta, mutta tämähän ohje ei Vesijaolla toimi. Yleensä katalimmat karit löytyvät juuri keskeltä ajoreittiä.

Olemme merkinneet noin 25 karia oransseilla kanistereilla sekä vanhemmilla sinisillä poijuilla. Joitain muun mallisia merkkejäkin on vielä käytössä.

Karimerkit pyritään viemään viimeistään toukokuun 15 päivään mennessä ja ne kerätään pois lokakuun loppuun mennessä koska jäät veisivät ne talvella muuten mennessään.

Huomaa kuitenkin, että emme voi merkitä kaikkia kareja niiden suuren lukumäärän takia. Varsinkin lähempänä rantoja löytyy paljon vaarallisia kareja, joten ole varovainen, kun liikut tuntemattomissa paikoissa.

Vesijaon kalastuskunta on avustanut rahallisesti ko. toimintaa.

Mikäli haluat lisätietoa asiasta, ole yhteydessä jutun/kartan tekijään Peter Rapp 050 3536 352.

Aimo Kainiemi etsimässä Kaitanon karikkoa 3.5.2020
Peter Rapp ja Aimo Kainiemi merkitsemässä kareja 3.5. 2020