Vesijaon osakaskunnan kalastusohjeet 23.9.2021

Vesijaon osakaskunnan muodostumisen yhteydessä myös kalastusohjeet päivittyivät 23.9.2021 alkaen. Uusiin ohjeisiin tuli mm. seuraavia muutoksia ja lisäyksiä:

Kalastusohjeisiin on lisätty useampia verkko- ja rysäkokoja. Troolit, nuotat ja avorysät vaativat erillisluvan. Ravustukseen ei ole aiemmin tarvinnut ostaa pyydysmerkkiä. Nyt jokaista viittä rapumertaa kohden tulee hankkia yksi rapumerkki. Pyydysyksikkö määrät ovat myös nousseet joidenkin kalastustapojen osalta. Esim. 100 koukun pitkäsiimaan tulee hankkia 3 kpl pyydysyksiköitä entisen 1 kpl sijaan. Huomioi myös, mitä isompi verkko tai rysä, sitä enemmän merkkejä tarvitaan.  

Pyydysmerkin hinta on noussut 3 eurosta 5 euroon/kpl, mutta nyt voit ostaa a’ 5 euron merkkihinnalla 10 merkkiä. Aiemmin määrä oli 4–6 merkkiä riippuen olitko kesäasukas vai paikkakuntalainen. Lisämerkkien hinta ja määrä on pysynyt samana eli max 2.merkkiä a’ 10 €. Rapumerkkien määrässä ei ole myyntirajoitusta.

Mikäli uistelet useammalla kuin yhdellä vavalla on uistelulupa/tuulastuslupa osakkaalta ja ulkopuoliselta Vesijaon kylässä asuvalta tai vapaa-ajan asukkaalta 20 € /vuosi. Kilpailuluvat ja ammattikalastajien yksiköt myöntää osakaskunnan hoitokunnan puheenjohtaja.

Verkon silmäkoon rajoitus. Kalastus on kielletty Vesijako-järvessä 36–49 mm verkoilla (ennen 20–45 mm) , muilla järvillä ei ole rajoitusta. Kalastaa saa 50 mm ja sitä suuremmalla ja 35 mm pienemmällä verkon silmäkoolla.

Ennen kuin seuraavan kerran lähdet kalastamaan tai ravustamaan, tutustuthan huolellisesti Vesijaon osakaskunnan uusiin kalastusohjeisiin tästä.

Valokuvauskilpailun 2014-2015 voittaja: Pilkkijät – Paula Toikka-Rantanen