Vesijaon kalastuskunnan tiedote 30.3.2019

Talvikaudella 2018-2019 aktiivisesti kalastavien verkot ovat pysyneet puhtaana toisin kuin edeltävällä kaudella. Talvella 2017-2018 piilevä limoitti verkkoja, mutta tänä talvena tätä ongelmaa ei ole ollut. Kalapyydykset ovat pysyneet hyvinkin puhtaina. Talviverkkokalastukseen perehtymättömänä ihmetyttää, millä keinoin verkot jään alle saadaan? Pilkkiminen vaikuttaisi huomattavasti helpommalta, vaikkakin saalis jäisi todennäköisesti pienemmäksi.

Talviverkkokalastus on luvanvaraista. Pilkkimiseen et tarvitse erillistä kalastuslupaa eikä kalastonhoitomaksua tarvitse suorittaa.  Vuonna 2019 valtion kalastonhoitomaksujen hinnat pysyvät samana kuin vuonna 2018, 18-64 vuotiailta 45€/vuosi.

Ilmojen lämmitessä ei mene kauaakaan, kun Vesijaon jää ei enää kanna ja Vappuun mennessä jäät ovat jo sulaneet ja kesäkalastus alkaa. Ennen kuin heität katiskan, vieheen tai verkon vetehen, tarkista Vesijaon kalastuskunnan tiedotteesta millaisia kalamerkkejä tarvitset, mistä niitä voi ostaa, miten pyydykset tulee merkitä ja mitä rajoituksia verkkojen silmäkoolle on asetettu. Viime vuonna 2018 Vesijaon kalastuskunta istutti järveen kuhia 9050 kpl. Alamittaisten kuhien takia 20-45mm verkkojen käyttö on kielletty.

Kalastuskunnan tiedotteen pääset lukemaan tästä.

Peter Rappin ahvensaalis katiskasta Salmentaustanjärvellä kesällä 2018