Vesijaon Kalastuskunnan kuulumiset!

Vesijakojärvi on kalakannaltaan hyvässä kunnossa, vuotuiset merkkitulot on käytetty kalaveden hoitoon. Muikku- ja kuha kanta ovat olleet jo vuosia erinomaiset. Vuonna 2016 istutettu järvitaimen (860 kpl) on kasvanut erityisen hyvin, viime kesän suurimmat taimet olivat jo 5 kiloisia. Ahvenen koko on myös kasvanut voimakkaasti. Ennen Vesijakojärvi olikin kuuluisa isoista ahvenista ja suurista lahnoista. Valitettavasti jostain syystä lahnan koko on pienentynyt, johtuuko se sitten liian suuresta määrästä vai mikä on syynä. Kuhaa on istutettu useampana vuonna, viimeksi 2019 (7390 kpl).

Vesijaon kylän vesialueiden osakaskuntien yhdistäminen

Vesijaon kylän 24 osakaskunnan yhdistämiseen alkaa valmiudet olla kunnossa. Yhdistämiskokous tullaan järjestämään 2020 kesän aikana, kun Koronaepidemia antaa siihen mahdollisuuden.

Osakaskuntien yhdistettyä tullaan teettämään Vesijakojärvelle uusi käyttö- ja hoitosuunnitelma, jonka mukaisesti vesialueita tullaan hoitamaan.

Erittäin keskeisenä vesialueiden hoitotyönä tulee olemaan läheinen yhteistyö Vesijako-järven Suojeluyhdistyksen kanssa tavoitteena yhdessä parantaa Vesijakojärven puhtautta ja kaikenlaista hyvinvointia ja tarjota siten vesialueiden omistajille viihtyisän elinympäristön.

Keväisin terveisin, Hannu Tukia

Lue lisää: Vesijaon kylän vesialueiden osakaskuntien yhdistäminen – Vesijaon kalastuskunta, Hannu Tukia tästä.

Lue lisää: Kalastuskunnan perustamisesta nykypäivään – Hannu Tukia tästä.

Varmista millaisia kalamerkkejä tarvitset, miten pyydykset tulee merkitä ja mitä rajoituksia mm. verkkojen silmäkoolle on asetettu. Muista myös suorittaa valtion kalastonhoitomaksu mikäli olet 18-64 vuotias ja harjoitat muunlaista kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista. Lue tarkemmat ohjeet Vesijaon Kalastuskunnan tiedote 2020.

Hannu Tukia komean saaliin kera. Hauki 12.7 kg, 120cm, 59 cm.
Hannun kuhasaalis!
Komia on myös Hannun saalistama järvitaimen!